Kadınlarda burun estetiği, tam olarak simetrik olmayan bir burnun görüntüsünü düzeltmek için kullanılan bir uygulamadır. Kadınlarda burun estetiği, hem kozmetik hem de genel sağlık açısından oldukça faydalıdır. Örneğin burun estetiği, kadınlardaki kemerli burunu, burun ucunu ve boyutunu iyileştirebildiği gibi nefes alma sorunlarına neden olabilecek sapmış bir septumu düzeltmek için de kullanılmaktadır. Kadın burun estetiği ile erkek burun estetiği arasında estetik manada bazı farklar vardır. Bu fark için genel kriter ise burnun dudağa olan açısıdır. Erkeklerdeki estetik işlemde bu oran 90 derece civarındayken, kadınlarda ise bu açı çok daha fazladır. Kısacası, kadınların burnu erkeklere göre daha dik konumda olmalıdır. Estetik uygulamada erkek ya da kadına uygulanan cerrahi koşullar aynıdır. Fakat buradaki oran ve açıların seviyesi değişkenlik gösterebilir. Erkek burun estetiğinde burun ucu ve eni çok daha belirgin konumdadır. Kadın burun estetiğinde burnun sırtı ve ucunun geçişi belirli olmalıdır.
Kadın Burun Estetiği Nasıl Yapılır?
Kadın burun estetiği de erkeklerde işlemlerle aynıdır. Operasyon sedasyon ile lokal veya genel anestezi altında yapılır. Kadın burun estetiği, uygulamanın çeşidine göre ortalama 1-2 saat kadar sürmektedir. Küçük kesiler atılarak burun tekrar konumlandırılıp şekillendirilir. Estetik uygulama tamamlandıktan sonra, iç kesikler çözülebilir dikişlerle kapatılır. Herhangi bir dış kesimler ise saç telinden daha ince dikişlerle kapatılır. Olası kanamaları kontrol etmek için burun tamponları kullanılır ve şişliği kontrol etmek için de burun üzerine alçı ve atel yerleştirilir.
Kadın Burun Estetiğinden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kadın burun estetiği, ayakta tedavi uygulaması olduğundan dolayı hastalar ameliyattan kısa bir süre sonra taburcu olur. Genellikle ameliyat sonrası çok fazla ağrı olmamakla birlikte, doktor, ağrı kesici ilaç tedavisi uygulayabilir. Şişlik, tıkanıklık ve morarma ameliyattan sonraki ilk birkaç günde tipiktir, ancak birkaç hafta içinde bu sorunlar ortadan kalkar. Hastalar genellikle bir hafta içinde işe ve günlük aktivitelere geri dönebilir. Ancak uygulamayı takiben 3-4 hafta boyunca yorucu fiziksel aktivitelerden kaçınmalıdır. İyileşme süresi boyunca, burun yapısında değişiklikler olmaması için gözlük takılmamalıdır.