Kapalı Burun Estetiği Nedir?

0
9478

Kapalı burun estetiği, operasyon sırasında tüm kesiklerin burun içerisine yapılması ile gerçekleşir. Bu sayede ameliyat sonrası hiçbir iz kalmaz ve düşük enfeksiyon riski ile hasta kısa sürede iyileşir. Nazal kıkırdak, kemik ve septuma yapılan düzeltmelerin tümü burun içerisine atılan kesikler ile gerçekleştirilebilir. Kapalı burun estetiğinin amacı, burnun boyutunu, şeklini ve açısını değiştirerek yüz ile uyumlu hale getirmektir. Bunlarla birlikte yöntem, burun içindeki düzensizliklerden kaynaklanan solunum problemlerini düzeltmek için de kullanılabilir.

Kapalı Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun yapısının ortaya çıkarılması yerine, burun çerçevesinin farklı kısımlarına erişmek için çeşitli konumlarda burun zarına kesiler atılarak yapılan kapalı burun estetiği, açık burun estetiğinin aksine burnu tam olarak açmaz. Bu da cerrahın daha kısıtlı görüşe sahip olması anlamına gelir. Burun içerisine yerleştirilen endoskop, ayrıntılı görüntüleme imkanı sunar. Operasyon tamamlandığında dikişler kesileri kapatır ve burun üzerine harici bir atel yerleştirilir.

Kimler Kapalı Burun Estetiği Yaptırabilir?

Kapalı burun estetiği için ideal aday, basit değişiklikleri kapsayan ve daha az kıkırdak grefti, burun dorsumu ya da septum dahil olmak üzere burnun üst kısımlarında daha fazla çalışma ve burun ucunda daha az çalışma gerektiren hastalardır. Genellikle daha modern işlemlerde daha iyi ve net görme açısına sahip açık burun estetiği tercih edilir. Estetik kaygılar ile gerçekleştirilen kapalı burun estetiği, 18 yaşın altındaki adaylara önerilmez. Ancak, soluk alıp vermede zorluk yaşayan hastalar ihtiyaca göre değerlendirilir.

Kapalı Burun Estetiği Avantajları

Açık burun estetiğine göre daha az invaziv olan kapalı burun estetiği aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok önemli avantaja sahiptir.

  • Görünür yara izi olmaz.
  • Operasyon sonrasında çok az acı görülür.
  • Ameliyat sonrasında daha az morarma ve şişme ihtimali bulunur.
  • Rahatsız edici ambalajlar ile kesiklerin muhafazasına gerek kalmaz.
  • Daha kısa iyileşme süresini kapsar.

Kapalı burun estetiği genellikle yaklaşık 2 saat sürer, ancak bazı karmaşık durumlarda daha uzun sürebilir. Genel anestezi altında yapılan operasyonda hasta hiçbir acı hissetmez. Uyandığında, hasta biraz sersem olabilir, ancak hızlı bir şekilde toparlanma ve iyileşme sürecine girer. İleriki tarihlerde, hasta görünümünden memnun hale gelerek sosyal hayat içerisinde yüksek özgüvene sahip olur.

Kapalı Burun Estetiği Dezavantajları

Kapalı burun estetiği operasyonunun dezavantajları arasında burun kanaması, uyuşma, şişme, cildin yüzeyinde küçük kan damarlarının patlaması, kalıcı sinir hasarı ve yeniden burun estetiği gerektiren alt veya üst düzeltmeler yer alabilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here